Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden Film voor Meester Kikker

Meester Kikker, de avontuurlijke familiefilm naar het gelijknamige boek van Paul van Loon, heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de film over de vrolijke meester die in een kikker verandert al in de bioscoop. Om deze mijlpaal te vieren werd hoofdrolspeelster Yenthe Bos vanochtend op school verrast door producent Burny Bos van BosBros. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival.

'Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.' Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester (Jeroen Spitzenberger). Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur.

MEESTER KIKKER is een film van regisseur Anna van der Heide naar het scenario van Mieke de Jong (OORLOGSWINTER, ALLEEN OP DE WERELD). Hoofdrollen zijn voor Jeroen Spitzenberger, Georgina Verbaan, Yenthe Bos en Bobby van Vleuten. De film is een productie van BosBros in samenwerking met Prime Time BVBA en AvroTros. De film is tot stand gekomen met steun van Netherlands Film Production Incentive en een bijdrage uit Suppletie van het Nederlands Filmfonds, In The Air, CoBO, Belgian Tax Shelter, Isabelle Molhant van Casa Kafka Pictures, Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius, Eurimages, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Abraham Tuschinski Fonds. MEESTER KIKKER wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel te zien in 110 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film: Mieke de Jong.

MEESTER KIKKER is de zevende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

www.meesterkikker.nl