Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden film voor Liefde Zonder Grenzen

De romantische komedie Liefde Zonder Grenzen heeft de Gouden Film behaald. De film onder regie van Aram van de Rest en Appie Boudellah heeft 100.000 bezoekers getrokken naar de bioscopen. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Freek Bartels kwam nietsvermoedend naar het theater waar Jim Bakkum hem verraste met een Gouden Film Award. Het was voor hem de eerste keer dat hij een Gouden Film Award in ontvangst nam.

Over de film

Liefde Zonder Grenzen is een komedie die de liefde viert voor iedereen. De liefdeslevens van de zussen Eva (Yolanthe Cabau) en Lieke (Abbey Hoes), broer Maarten (Jim Bakkum) en vader Ferry (Hajo Bruins) zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?

Gouden Film

Liefde Zonder Grenzen is geregisseerd door Aram van de Rest en Appie Boudellah naar het script van Lars Boom, Mustapha Boudellah en Appie Boudellah. In de komedie worden de hoofdrollen vertolkt door Yolanthe Cabau, Abbey Hoes, Jim Bakkum, Soy Kroon, Freek Bartels, Selma Omari, Hajo Bruins, Hassan Slaby, Melissa Drost en Edwin Jonker.
AM Pictures produceerde in co-productie met Splendid Film Liefde Zonder Grenzen die met steun van de Netherlands Film Production Incentive en het Nederlands Filmfonds tot stand is gekomen. Splendid Film distribueert de film in 115 bioscopen.

Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.