Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden Film voor De Club van Lelijke Kinderen

Meer dan 100.000 bezoekers hebben De Club van Lelijke Kinderen in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Gouden Film-status behaald.

Jeroen van Koningsbrugge verraste hoofdrolspelers Sem Hulsmann en Narek Awanesyan op 11 november in Hilversum met de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De Club van Lelijke Kinderen is de achtste film die in 2019 de Gouden Film Award ontvangt.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

De Club van Lelijke Kinderen is geregisseerd door Jonathan Elbers (Fashion Chicks) naar een scenario van Jeroen Margry. De film is geproduceerd door Casper Eskes, Niek Teunissen en Wim Boven (Umami Media) in coproductie met Shooting Star Film Company en de Evangelische Omroep, tot stand gekomen in samenwerking met het Abraham Tuschinski Fonds, Beta Film en Independent Films, en met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het CoBO Fonds. Independent Films verzorgt de filmdistributie van De Club van Lelijke Kinderen die momenteel in 98 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Beeld:Jeroen van Koningsbrugge, hoofdrolspelers Sem Hulsmann en Narek Awanesyan en scenarist Jeroen Margry. (Foto: ©Joke Schut)

Still: De Club van Lelijke Kinderen, Jonathan Elbers