Spring naar inhoudSpring naar footer

Fondstitels op Kaboom Animation Festival 2024

Van 5 tot en met 14 april vindt het Kaboom Animation Festival plaats in Utrecht en Amsterdam. Bekijk hier welke door het Fonds gesteunde titels te zien zijn op het festival.

Shorts in competition

Box Cutters

Regie/scenario: Naomi van Niekerk
Producent: Ikki Films (FR), Valk Productions (NL), Dryfsand (ZA)

Een jonge vrouw herinnert zich de dag waarop ze op weg naar huis werd aangevallen door drie mannen. Een film over overleven en daargaan met leven.

I'm Perfectly Fine

Regie: Dario van Vree
Scenario: Dario van Vree & Eveline Hagenbeek
Producent: Studio Pupil (NL), Submarine (NL), Vivi Film (BE)

Als freelance illustrator en perfectioniste is Maya's leven erg leuk, maar ook erg hectisch. Ze heeft een vol persoonlijk en professioneel leven en een ondersteunende innerlijke stem genaamd "Little Motivator". Na een zware paniekaanval probeert ze samen met haar Little Motivator een nieuwe standaard van goed te accepteren.

Beautiful Men

Regie/scenario: Nicolas Keppens
Producent: Miyu Productions (FR), Animal Tank (BE), Ka-Ching Cartoons (NL)

Drie kalende broers reizen naar Istanboel voor een haartransplantatie. Ze zitten met elkaar opgescheept in een hotel ver van huis waar hun onzekerheden sneller groeien dan hun haar.

Swimming with Wings

Regie/scenario: Daphna Awadish Golan
Producent: Valk Productions (NL)

A short animated documentary exploring the immigration experience through the eyes of a little Israeli girl learning how to swim with clothes on in the Netherlands. She meets other young migrants and discusses their experiences.

Koning Worst

Regie: Mascha Halberstad
Scenario: Luuk van Bemmelen
Producent: Viking Film (NL)

Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, het opneemt tegen de Italiaanse slager Smakkerelli, staat het vroeger zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop en dreigt Greetje niet alleen de jaarlijkse worstenwedstrijd te verliezen, maar ook haar grote liefde Nol.

Wander to Wonder

Regie: Nina Gantz
Scenario: Nina Gantz, Simon Cartwright, Daan Bakker & Stienette Bosklopper
Producent: Kaap Holland Film (NL), Circe Films (NL), Beast Animation (BE), Les Productions de Milou (FR), Blink Industries (GB), Pictanovo (FR)

Mary, Billybud en Fumbleton zijn drie mini menselijke acteurtjes die optreden in een jaren tachtig tv-serie voor kinderen genaamd Wander to Wonder. Nadat de maker van de serie is overleden, blijven ze alleen achter in de studio. Met hun langzaam aftakelende kostuums en groeiende honger blijven ze steeds vreemdere afleveringen maken voor hun fans.

Koet

Regie/scenario: Marlies van der Wel
Producent: Halal Scripted (NL)

Een meerkoet en een veerbootschipper leven vreedzaam naast elkaar op een stadsrivier. Als er een nieuwe brug komt, veroorzaakt dat grote problemen voor de schipper. De vogel helpt de schipper.

Flatastic

Regie: Alice Saey
Scenario: Léa Perret
Producent: Miyu Productions (FR), Keplerfilm (NL), Spotted Bird (NL)

Menselijke overconsumptie en vervuiling vernietigen niet alleen de aarde, maar ook de oceaan. Wanneer de Manta's ontdekken dat weer een van hun soortgenoten is gestikt door een dodelijke plastic zak, komen ze in opstand. Het is het begin van het Flatastic-tijdperk. waarin vissen en andere zeedieren de aarde overnemen.

Penumbra

Regie/scenario: Rianne Stremmelaar
Producent: Valk Producties

Een familie woont in een groot wit landhuis in een kleine stad. Hun boomgaard wordt bewoond door een kolonie kraaien. Zij houden de familie nauwgezet in de gaten. Wat gebeurt er als deze werelden botsen?

The Miracle

Regie/scenario: Nienke Deutz
Producent: Lunanime (BE), Keplerfilm (NL)

De Miracle is een plek waar de zon altijd schijnt, met eindeloze mogelijkheden om te ontspannen en eten in overvloed. Toch ontbreekt er iets.

Vivarium

Regie/scenario: Daan Lucas
Producent: Valk Producties

Twee kabouters worden verjaagd door een vloed van tranen veroorzaakt door een kinderachtige koning. Wanneer ze de koning ontmoeten, speelt de koning met ze en is weer blij. Helaas is dit van korte duur.

Preoperational Model

Regie/scenario: Philip Ullman
Producent: Video Power (NL)

In Preoperational Model bereiden de antropomorfe prinses Sophie en haar dienstmeisje zich voor op een nieuwe dag. Sophie's strijd voert de twee hoofdpersonen vooruit en achteruit in de tijd, door werelden en identiteiten.

Expanded Animation

Flow

Regie/scenario: Adriaan Lokman
Producent: Valk Productions (NL), Lucid Realities (FR)

Flow nodigt ons uit om ons over te geven aan de grillen van de wind en biedt een frisse kijk op de werkelijkheid door ons onder te dompelen in het dynamische proces van schilderen met lucht, waarbij de essentie van geur, warmte en adem wordt vastgelegd.

The Imaginary Friend

Regie/scenario: Steye Hallema
Producent: Studio Biarritz (NL), Cassette for Timescapes (BE), Submarine Channel (NL)

Word een Imaginary Friend! Een rouwend kind worstelt om werkelijkheid en fantasie van elkaar te scheiden. Hij creëert JOU - zijn (denkbeeldige) vriend - om de monsters in zijn hoofd te bestrijden. Hoewel jullie samen veel plezier hebben, begint hij zich af te sluiten van zijn omgeving... Ben je hulp, of maak je het alleen maar erger?

Beeld: Koning Worst