Spring naar inhoud Spring naar footer

Filmfonds zoekt: Hoofd Incentive

Het Nederlands Filmfonds is per direct op zoek naar een Hoofd Incentive (0,8 fte). Heb jij ervaring met het op kwaliteit beoordelen en analyseren van filmplannen? Beschik jij over goede leidinggevende capaciteiten? Heb je ruime kennis van alle onderdelen van de (inter)nationale filmsector? Dan is deze baan wellicht iets voor jou!

Wie zijn wij?

Het Nederlands Filmfonds is hét cultuurfonds voor de Nederlandse film. Het Fonds richt zich op de professionele, onafhankelijke filmsector en verstrekt financiële bijdragen voor de ontwikkeling, realisering en distributie van filmproducties in uiteenlopende vormen en van nieuw talent tot de zeer ervaren makers. Daarnaast ondersteunt het fonds filmactiviteiten zoals festivals, filmbijeenkomsten, filmeducatiehubs, onderzoek en training. Zowel nationaal als internationaal opereert het Fonds in een dynamisch, snel veranderend speelveld.

De functie

Als hoofd van de afdeling Incentive ben je verantwoordelijk voor het beheer, de uitvoering en de strikte naleving van het Reglement Stimuleringsmaatregel Filmproductie in Nederland (Netherlands Film Production Incentive - NFPI) en je draagt dit uit zowel richting aanvragers als partners in de sector. Je geeft leiding aan een goed functionerend proces van beoordeling en subsidieverlening in het kader van de Incentive voor filmproducties en high- end series. Je houdt zicht op de ontwikkelingen in de markt rond filmfinanciering en bent medeverantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het stimuleringsbeleid voor film ter versterking van de onafhankelijke productiesector. Specifiek betekent dit dat je:

 • verantwoordelijk bent voor het (laten) beoordelen en analyseren van filmplannen van aanvragen voor de regeling Incentive;
 • het zakelijke en bestuursrechtelijke proces bewaakt van subsidieverlening;
 • contact onderhoudt met (potentiële) aanvragers en toekennings- en afwijzingsgesprekken voert;
 • de voortgang monitort van filmproducties die met een fondsbijdrage (mede) vanuit de Incentive gerealiseerd worden, in afstemming met het hoofd Productie;
 • eindverantwoordelijk bent voor het bewaken van het subsidiebudget en de uitvoering van het Reglement Stimuleringsmaatregel Filmproductie in Nederland (NFPI)
 • concrete voorstellen doet aan de directie voor het actualiseren van het reglement
 • verantwoordelijk bent, n.a.v. ingediende bezwaren, voor het leveren van een schriftelijke onderbouwing van verweerschriften en vertegenwoordigt het fonds bij bezwaarprocedures.
 • per project, het team van productiebeheerder(s), projectmedewerker(s) en controller aanstuurt;
 • je draagt vanuit je functie bij aan de strategische en algemene beleidsontwikkeling van het Nederlands Filmfonds. Wie zoeken wij? Als Rijkscultuurfonds hechten wij aan een diverse en inclusieve organisatie. Een filmsector die de vele stemmen, verhalen en perspectieven vanuit de samenleving naar voren brengt, heeft relevantie voor iedereen. Daarom vinden we het belangrijk dat je een brede blik op de samenleving met je meebrengt.

Je beschikt over de volgende rijtje kennis, ervaring en competenties. Jij:

 • Beschikt over goede leidinggevende capaciteiten;
 • beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal en je hebt aantoonbare vaardigheid in het opstellen van projectanalyses en zakelijke documenten;
 • beschikt over een open, constructieve, flexibele en proactieve werkhouding;
 • bent stressbestendig, oplossingsgericht en besluitvaardig en beschikt over gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • bent betrouwbaar en gaat integer om met vertrouwelijke informatie. Opleiding, kennis en ervaring:
 • Een relevante HBO/WO opleiding en strategisch denkniveau;
 • beschikt over ruime kennis van en praktijkervaring binnen de nationale en/of internationale filmproductiesector;
 • heeft een uitstekend zakelijk en financieel inzicht en relevante ervaring met het financieelzakelijk beheer van filmproducties (van begroten tot controle en rapportage) en bezit specifieke juridische kennis ten aanzien filmcontracten;
 • aantoonbare en relevante kwaliteiten en ervaring aangaande leidinggeven aan professionals, en een coachend en inclusieve stijl van leidinggeven;
 • heeft ervaring met (en passie voor) het werken in een diverse omgeving en bij het ontwikkelen en verder uitwerken van beleid.
 • beschikt over een relevant netwerk in de (inter)nationale filmwereld.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving op waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend salaris, afhankelijk van ervaring met een minimum van € 4.805,- en een maximum van € 6.630,- bruto fulltime (40 uur per week), 8% vakantiegeld, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en aansluiting bij een pensioenverzekering. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract, met oog op verlenging.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 15 november 2022 sturen naar [email protected] , t.a.v. George van Breemen, zakelijk directeur. Jouw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 14 november 2022.

Meer informatie?

Nadere informatie over de procedure is te verkrijgen bij Gerrie Thomeer, hr-adviseur, ([email protected], of tel 020 570 76 76). Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met George van Breemen (020 570 76 76).