Spring naar inhoudSpring naar footer

Filmfonds titels op online editie DOK.fest München

De volgende door het Filmfonds ondersteunde films zijn vanaf woensdag 6 mei te zien tijdens de online editie van DOK.fest München:

Farewell Paradise

Regie: Sonja Wyss

Producent: Basalt Film

Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland. Op DOK.fest beleeft Farewell Paradise de internationale première.

They call me Babu

Regie: Sandra Beerends

Producent: Pieter van Huystee Film & TV

Ze noemen me Baboe vertelt het boeiende levensverhaal van de Javaanse Alima. Op de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie. Tijdens de Japanse bezetting komt de familie in een kamp terecht, waardoor Alima in een klap haar familie, werk en huis verliest. Ze wordt verliefd op onafhankelijkheidsstrijder Riboet en raakt zwanger. Een film over de ingewikkelde koloniale relatie tussen baboes en het Nederlandse familieleven en heftige dilemma's en loyaliteitsconflicten, vertelt aan de hand van archiefbeelden, geluid, muziek en een vertelstem.


Days of Cannibalism

Regie: Teboho Edkins

Producent: Keplerfilm

Wanneer nieuwe pioniers zich in het bergachtige koninkrijk Lesotho vestigen, begint de traditionele machtsbalans te wankelen in de western-achtige documentaire Days of Cannibalism.

Sidik en de Panther

Regie: Reber Dosky

Producent: Dieptescherpte

In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt Sidik (40) als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Sidik is ervan overtuigd dat de panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar dit gebied. Mocht dit gebeuren, dan wordt niet alleen het leefgebied van de panter beschermd, maar ook Sidik's geboortegrond. Op zijn tochten door het ongetemde berglandschap ontmoet Sidik bewoners, stropers, oorlogsweduwen en overlevenden.

King of the Cruise

Regie: Sophie Dros

Producent: Halal Docs

Een kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruise schepen, met een aandacht-zoekende Schotse Baron in de hoofdrol, op een missie om gezien te worden.

Vanuit huis te volgen

DOK.fest München is vanuit huis te volgen. Vanaf 6 mei staat er een selectie van 121 internationale festivalfilms, Q&A's en live events online vanaf €4,50 per ticket. Meer informatie.

Beeld: Sidik en de Panter van Reber Dosky