Spring naar inhoud Spring naar footer

FILM.NL nieuwe zoekmachine voor films en series

Sector lanceert eind oktober app en website

FILM.NL is de naam van een nieuw online platform dat consumenten naar alle beschikbare content van films en series gidst. Vanuit de gehele sector hebben de verschillende contentaanbieders gezamenlijk het initiatief genomen om dit platform te ontwikkelen. Jaap Bruijnen kondigde namens de sector vandaag op het Nederlands Film Festival in Utrecht de komst van de nieuwe tool aan.

FILM.NL is een zoekmachine die de consument veilig en snel naar alle beschikbare series en films van de verschillende contentaanbieders brengt. FILM.NL is een gratis service en bestaat uit een app en een website.

Jaap Bruijnen, directeur FDN: “FILM.NL is tot stand gekomen vanuit de gezamenlijke aanbieders van legale content. Er is lang aan gewerkt en is het antwoord op de vraag van consumenten om helderheid te scheppen in het ruime aanbod van de vele verschillende aanbieders van films en series.”

De nieuwe app en website zijn ontwikkeld door digital agency TamTam. Creative Director Max Pinas: “Zonder gedoe films en series kijken, dat was onze droom voor FILM.NL en dat is aardig gelukt! Dit is het antwoord dat hoort in deze nieuwe tijd waar het media aanbod is gefragmenteerd. FILM.NL helpt de kijker om te navigeren in dit snel veranderde landschap op een manier waar kijkend Nederland blij van wordt en aansluit op hun dagelijkse gewoontes op de bank of naar de bioscoop, it just works.”

Eind oktober gaat het nieuwe platform van start. Gezamenlijk wordt een grote introductiecampagne neergezet met bekende ambassadeurs om de consument met deze nieuwe tool kennis te laten maken.

FILM.NL wordt mogelijk gemaakt door Filmproducenten Nederland (FPN), Nederlands Filmfonds, Brein, Dutch Directors Guild, RTL Nederland en Filmdistributeurs Nederland (FDN).