Spring naar inhoudSpring naar footer

Feature Expanded

HOME en Lo schermo dell’arte Film Festival presenteren Feature Expanded, een nieuw en intensief trainingsprogramma voor beeldend kunstenaars die hun eerste speelfilm willen ontwikkelen.

Feature Expanded vindt plaats op:

  • 24-29 juni 2015: HOME, Manchester (UK)
  • 18-22 november 2015: Lo Schermo dell'Arte Film Festival, Florence (Italië)
Tijdens de bijeenkomsten in Manchester en Florence wordt een combinatie van workshops, case studies, masterclasses, screenings, 1 op 1 meetings en pitching sessies georganiseerd. Het samenwerkingsproject De Verbeelding (in het algemeen) en History’s Future van Fiona Tan (gerealiseerd in het kader van De Verbeelding) worden daar als case study besproken.
Twaalf geselecteerde deelnemers krijgen op een intensieve manier de kans nieuwe vaardigheden en vakkennis op te doen, waardoor zij de volgende stap kunnen zetten in het proces naar realisering, distributie en vertoning van hun eerste speelfilm. Geïnteresseerde makers kunnen zich uiterlijk 17 april aanmelden via www.featureexpanded.com. In samenwerking met het Filmfonds en Feature Expanded wordt één Nederlandse maker geselecteerd en door het Fonds ondersteund met een financiële bijdrage.
Het Nederlands Filmfonds is partner van Feature Expanded. Kijk voor meer informatie opwww.featureexpanded.com.