Spring naar inhoudSpring naar footer

FASHION CHICKS haalt 100.000 bezoekers

FASHION CHICKS, de film van regisseur Jonathan Elbers, heeft de Gouden Film status bereikt. Ruim 100.000 bezoekers hebben de fashion film al in de bioscoop gezien. De Gouden Film wordt op een later moment namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt aan hoofdrolspeelster Liza Sips en producenten AM Pictures, Sparkel Pictures en Just Productions. FASHION CHICKS is de zeventiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Esmee (Liza Sips) is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashion designer te worden. Het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designerkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff (Victoria Koblenko), wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt…

FASHION CHICKS is een film van regisseur Johan Elbers en producent Adel Adelson, die samen met zijn mede-producenten eerder verantwoordelijk was voor HEKSEN BESTAAN NIET (2014), naar het scenario van Mustapha Boudellah, Appie Boudellah, Adel Adelson en Dick Bouquet. De film is geproduceerd door AM Pictures & Sparkel Pictures in co-productie met Just Productions en tot stand gekomen in samenwerking met H&M en Girlscene. FASHION CHICKS wordt gedistribueerd door Just Film Distribution en is momenteel in 100 Nederlandse bioscoopzalen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver(s) van de film.

www.fashionchicksfilm.nl