Spring naar inhoudSpring naar footer

Eerste reeks Teledoc Campus vanaf zondag 19 april wekelijks op NPO3

Teledoc Campus is een nieuw samenwerkingsproject van het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen de kans ervaring op te doen. Vanaf zondag 19 april is de eerste reeks wekelijks te zien op NPO 3.

Bademeisters: zondag 19 april, 22.50 uur
Regie: Judith de Leeuw
Productie: Trueworks
Omroep: VPRO
Een groep jongens van het Utrechts Studenten Corps werkt een zomer als badmeester. Ze voelen zich filmsterren in Baywatch totdat er echt iets gebeurt en de film begint te haperen. Bademeisters is een ´coming of age´ film over nieuwe levensfasen, verwachtingen en confrontaties met het echte leven.
The Amazing Agency: zondag 26 april, 22.50 uur

Regie: Anna van ’t Hek & Alette van Zwieten
Productie: Selfmade Films
Omroep: BNN
The Amazing Agency is een nieuw fenomeen in het Amsterdamse nachtleven. Met hun extravagante outfits en optredens maken deze bijzondere vrienden van elk doorsneefeest een magische avond. De 26-jarige Robbie Baauw is als stylist en DJ de creatieve motor achter het taboedoorbrekende partyagentschap. Robbie is geboren en getogen in een gemoedelijk, behoudend dorp waar hij zich een vreemde eend in de bijt voelde. In het bruisende Amsterdam vindt hij zijn gelijken.


Jennis: zondag 3 mei, 22.50 uur
Regie: Aisha Roberson
Productie: Basalt Film
Omroep: EO
Jennis, 22 jaar en geboren met het syndroom van William Beuren, onderzoekt zijn ontluikende romantische gevoelens. Zijn dromen en fantasieën zijn uiterst herkenbaar, maar hoe reëel is de kans dat ze ook voor hem uitkomen?
Ni Hao Holland: zondag 10 mei, 22.50 uur
Regie:
Willem Timmers
Productie: Copper Views
Omroep: AVROTROS
Cherry droomt ervan haar thuisstad Peking in te ruilen voor het Hollandse dorpje Giethoorn, waar ze al veel over heeft gehoord en gelezen. De dag nadert dat ze met haar vriendin het avontuur tegemoet zal vliegen. Ondertussen werken de Gieterse ondernemers hard aan het cateren van de ‘Holland experience’ voor de alsmaar groeiende stroom Chinese toeristen. Hoe wordt deze authenticiteit gemaakt door de één en ervaren door de ander?

Vallend: zondag 17 mei, 22.50 uur|
Regie: Jef Monté
Productie: Newton Film
Omroep: EO

Hoe zou het zijn om abrupt je bewustzijn kwijt te raken? De controle over je eigen lichaam en leven kwijt te zijn? Angst te voelen omdat een nieuwe aanval continue op de loer ligt? Regisseur Jef Monté weet hoe dit is, want hij kreeg op 29-jarige leeftijd epilepsie. Omdat de ziekte meer impact heeft dan alleen ‘vervelende’ aanvallen maakte hij de film Vallend over Joyce, die hij leerde kennen in een epilepsiekliniek. Hoe gaat zij om met de impact van epilepsie op haar leven?


Geef me ’s ongelijk: zondag 24 mei, 22.50 uur
Regie: Laura Hermanides
Productie: Umami Media
Omroep: NCRV
De vijftienjarige Julius heeft het met zijn provocaties te bont gemaakt. Zijn school in Amsterdam-Zuid stuurt hem weg. Hij moet werken aan gedragsverandering, minder blowen en zijn mening voor zich houden. Zijn ouders en begeleiders proberen hem tot inzicht te brengen, maar Julius houdt zich liever bezig met belangrijke zaken, zoals het communisme, de internationale politiek en het vogelbekdier. Hij wil zich niet conformeren aan de idiotie van het normaal zijn.

Afgelopen jaar zijn binnen Teledoc Campus de volgende - projecten gesteund met een realiseringbijdrage:

  • Na de zomer…
  • Geloof, Hoop en Liefde
  • U hebt een probleem
  • Deze zomer is van mij
  • De Alchemist
  • Locked up Lions
  • Vogel vrij
  • Koffie & Cake
  • Te midden van vele bezigheden

De komende indiendatum voor Teledoc Campus is 1 mei a.s..