Spring naar inhoudSpring naar footer

Drie teams geselecteerd om filmplan internationaal te ontwikkelen

Drie teams zijn geselecteerd om hun speelfilm internationaal te ontwikkelen in het kader van het Filmfonds-programma Talentontwikkeling in Internationale Context. Het gaat om de teams die werken aan de projecten Another Life: Halina Reijn, Jim Taihuttu en Topkapi, Atomic Soldiers: Morgan Knibbe, Roelof Jan Minneboo en BALDR Film en Que faci me has Olvidado: Isabel Muruzábal Lamberti en Circe Plans.

De drie teams ontvangen naast de reguliere bijdrage voor scenario-ontwikkeling additionele steun om vanaf het begin internationale expertise te betrekken, deel te nemen aan talent labs of residenties al naar gelang de specifieke behoeften van het team. De totale beschikbare bijdrage per team is € 70.000.

Another Life, speelfilm
Regisseur: Halina Reijn
Scenaristen: Jim Taihuttu en Halina Reijn
Producent: Topkapi
Logline: Zeven jaar nadat hij een vergismoord heeft gepleegd, verschijnt Ilya in een verwarde zoektocht naar verlossing in het leven van Samantha, de weduwe van zijn slachtoffer. Beiden voor altijd getekend door deze ingrijpende gebeurtenis, de een dader, de ander slachtoffer, komen ze stap voor stap dichter bij elkaar. Kan Ilya Samantha ‘closure’ brengen door te boeten? Of raakt zij verstrikt in een gevaarlijke dynamiek van manipulatie, verlangen en leugens?

Atomic Soldiers, speelfilm
Regisseur: Morgan Knibbe
Scenaristen: Morgan Knibbe en Roelof Jan Minneboo
Producent: BALDR film
Logline: In 1957 doet een groep van vijf jonge soldaten en hun raadselachtige sergeant mee aan de grootste atmosferische kernproef die ooit op Amerikaans grondgebied werd uitgevoerd.

Afbeelding: Atomic Soldiers

Que facil me has olvidado, speelfilm
Regisseur en scenarist: Isabel Muruzábal Lamberti
Producent: Circe Plans
Logline: Door samen een nieuw gezin te vormen in hun kleine appartement in Madrid, vinden drie vrouwelijke Latijns-Amerikaanse migranten troost ver weg van huis.

De internationale commissieleden van het programma zijn Hengameh Panahi (Celluloid Dreams, Parijs), Karel Och (Karlovy Vary International Filmfestival, Tsjechië) en Mike Goodridge (The International Film Festival & Awards Macao) De commissieleden zijn inmiddels ieder verbonden aan één team, om de ontwikkeling van het project te volgen, te coachen en te ondersteunen.