Spring naar inhoudSpring naar footer

Drie coproducties geselecteerd in samenwerking met Vlaams Audiovisueel Fonds

In de laatste ronde van 2022 hebben het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) 3 coproducties geselecteerd voor ondersteuning. Op basis van een structurele samenwerking participeren beiden fondsen jaarlijks in speelfilms en documentaires die in coproductie worden gerealiseerd en in beide landen worden uitgebracht.

Behalve de inhoudelijke kwaliteit van het scenario, de artistieke waarde en eigenzinnigheid van het project wordt gekeken naar de creatieve en technische bestedingen in Nederland en een reël vooruitzicht op toekomstige samenwerking tussen beiden producenten.

De volgende majoritaire Vlaamse coproductie is geselecteerd voor ondersteuning:

Skiff

Regie: Cecilia Verheyden
Scenario: Cecilia Verheyden en Vincent Vanneste
Producent: Mirage (BE)
Coproducenten: Lemming Film (NL), Les Films du Fleuve (BE)
Logline: De vijftienjarige Malou worstelt met zichzelf; terwijl haar moeder afwezig is en ze door haar mederoeisters wordt gepest, is haar broer Max de enige persoon bij wie ze af en toe haar hart kan luchten. Wanneer Malou gevoelens krijgt voor Max’ vriendinnetje Nouria, ontstaat er een verwarrende driehoeksverhouding. Malou moet haar ware zelf onder ogen zien, moge het ten koste gaan van haar broer.
Toegekende bijdrage: 200.000

De volgende majoritaire Nederlandse coproducties zijn geselecteerd voor ondersteuning in realisering door het VAF:

De Idylle

Regie/scenario: Aaron Rookus
Producent: Studio Ruba (NL)
Coproducent: Polar Bear (BE), Allfilm (EST)
Logline: Victor (42) komt eindelijk uit de kast maar realiseert zich dat hij te oud wordt bevonden voor de datingmarkt. Zijn zus, operadiva Annika (40), stelt zich voor wat voor ander leven ze had kunnen hebben nadat ze een terminale diagnose krijgt. Ondertussen lukt het hun grootmoeder Joke (90) maar niet om haar zelfmoordpoging te laten slagen, en vinkt Timo (10) zijn bucketlist af.
Toegekende bijdrage: 200.000

Truly Naked

Regie/scenario: Muriel d’Ansembourg
Producent: Isabella Films (NL)
Coproducenten: Scala productions (UK), Oberon Pictures (DE), Cinema Defacto (FR), Prime Time (BE)
Logline: Alec, opgegroeid in de schaduw van zijn vaders pornobedrijf, moet zijn eigen weg vinden naar intimiteit, wanneer hij voor een schoolproject geforceerd wordt samen te werken met de pittige tomboy Nina.

Toegekende bijdrage: 200.000