Spring naar inhoudSpring naar footer

Down To Earth bereikt Kristallen Film status

Down To Earth, de documentaire van Rolf Winters en Renata Heinen over hun bijzondere ontmoetingen met ‘earth keepers’ over de hele wereld, heeft de Kristallen Film status bereikt. Ruim 10.000 bezoekers zagen de film van de selfmade filmmakers sinds de release op 20 oktober. Om deze mijlpaal te vieren werd de Kristallen Film vandaag op feestelijke wijze namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt aan de makers in Bioscoop het Ketelhuis, Amsterdam.

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen 'Wisdom Keepers' en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. Down To Earth voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

Rolf Winters: “Wat een overweldigende reacties en toestroom van het publiek. Zij en zij alleen dragen deze film! Het succesverhaal van Down To Earth onderstreept alleen maar de boodschap van de film: We don’t need a position of power or a lot of money to make it happen. Dit is de ‘people powered change’ waar Nowaten over spreekt.”

Down To Earth is geregisseerd door Rolf Winters en Renata Heinen. De documentaire is geproduceerd door Purple Wolf Productions en is tot stand gekomen met steun van Rob en Wendy van den Akker, Chris en Carola van den Akker, Bert van der Els en Lammie Nijsingh, Peter en Hermine de Leeuw en Rolf Winters en Renata Heinen. Down To Earth wordt gedistribueerd door Sahil Gill (Down to Earth Collective BV) en is momenteel in 24 Nederlandse filmtheaters te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Down To Earth is de vijfde documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.