Spring naar inhoudSpring naar footer

Deadlines voor scenario-ontwikkeling vervallen

De deadlines voor het indienen van aanvragen voor scenario-ontwikkeling voor speelfilm, lange en korte animatiefilm en lange documentaire vervallen. Vanaf 1 juli kunnen makers het hele jaar door een aanvraag indienen voor de fase scenario-ontwikkeling in deze categorieën. Met deze vernieuwing, die betekent dat alle deadlines voor reguliere ontwikkelingsaanvragen zijn vervallen, wil het Filmfonds makers ruimte bieden om zelf te bepalen wanneer hun project klaar is voor een volgende fase.

Filmmakers kunnen een aanvraag voor scenario-ontwikkeling indienen na een positieve uitslag bij het pitchpanel. Het Fonds streeft er naar om aanvragers binnen 8 weken uitsluitsel te geven.

Het loslaten van de deadlines scenario-ontwikkeling past in de stappen die het Filmfonds neemt om het subsidieproces zo transparant, efficiënt en toegankelijk mogelijk te maken. Daarbij verwachten we dat meer creatieve vrijheid voor makers in de ontwikkelings- en realiseringsfase de kwaliteit van filmprojecten versterkt.