Spring naar inhoud Spring naar footer

Commissie De Oversteek 15 selecteert vier projecten voor scenario-ontwikkeling

De selectiecommissie van De Oversteek heeft deze week vier filmplannen aangewezen die een scenario kunnen ontwikkelen. Begin volgend jaar selecteert de commissie twee projecten voor een realiseringsbijdrage.

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een scenariobijdrage in het kader van de vijftiende editie van De Oversteek:

E Liña Final

Producent: Caribbean Filmcom
Regie: Hesdy Lonwijk
Scenario: Roelof-Jan Minneboo
Logline: Ex-Tweede kamerlid Carlos (56) krijgt te horen dat hij gezonder moet leven en daarom besluit hij te gaan hardlopen. Tijdens het hardlopen ontmoet hij de dakloze drugsgebruiker Kensley (30). Ze besluiten een halve marathon tegen elkaar te lopen: niet alleen om elkaar te verslaan maar vooral om af te rekenen met hun eigen demonen.

A Fair Diary

Producent: Topkapi Films
Regie en scenario: Ashgan El-Hamus
Logline: Wanneer het kermisbestaan van de onafscheidelijke Liz (27) en dochter Mick (9) steeds minder zicht op de toekomst geeft, neemt Liz noodgedwongen het besluit om samen te overwinteren in de stad, waar Liz een tijdelijke baan neemt om geld te verdienen voor een nieuwe attractie. Maar hoe meer ze verzeild raken in de kansen die het stadse leven hen biedt, hoe meer ze oog voor elkaar verliezen en hoe minder ooit nog terugkeren een optie lijkt.

Gorilla's

Producent: Keplerfilm
Regie: Daphne Lucker
Scenario: Rosita Wolkers
Logline: De eigenzinnige Olivia (13) doet alles samen met haar moeder én beste vriendin Selma (43). Als Olivia het steeds zwaarder krijgt met Selma’s bipolaire grillen, wordt ze in meisjeswoongroep Girla geplaatst - door de bewoners zelf spottend groep Gorilla genoemd. Daar krijgt Olivia de ruimte die ze nodig heeft om zich los te maken van een moeder met wie ze niet met en niet zonder kan.

Onderwater

Producent: Lemming Film & Room for Film
Regie en scenario: Emiel Sandtke
Logline: Beste vrienden Yoes en Dider (15) zijn fanatieke milieuactivisten. Als uiteindelijk blijkt dat ze voor twee totaal verschillende doelen strijden, krijgt hun gevecht voor een betere wereld een fatale afloop.

De Oversteek was een jaarlijks samenwerkingsproject van het Filmfonds, NPO-fonds, CoBO, VPRO en NTR om aanstormend talent een kans te geven een persoonlijke, eigenzinnige en artistieke speelfilm met internationale potentie te maken. Volgend jaar komt deze regeling terug in een andere vorm. Houd de website in de gaten voor meer informatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief.