Spring naar inhoudSpring naar footer

Binnenkort: Film Fast & Furious

Zoals bekend gemaakt in de sectorpresentatie komt binnenkort een nieuwe regeling uit het tweede COVID-19 steunpakket beschikbaar: Film Fast & Furious.

Deze R&D-regeling richt zich direct op scenaristen en regisseurs met eigenzinnige, ambitieuze en oorspronkelijke verhalen. De bijdrage uit Film Fast & Furious moet worden besteed aan de research en eerste ontwikkelingsfase van een filmidee voor een speelfilm, animatiefilm, lange documentaire, korte film, hybride productie of high-end dramaserie. Daarnaast moet het nieuwe filmidee binnen dezelfde categorie vallen als de/een eerdere filmproductie/high-end dramaserie/afstudeerfilm van de regisseur of scenarist. De bijdrage per filmidee is €10.000 voor één aanvrager en €15.000 voor een aanvraag in teamverband.

Ben je scenarist of regisseur en heb je minimaal 1 eerdere speelfilm/animatiefilm/lange docu/dramaserie/korte/hybride film op je naam of ben je afgestudeerd in 2019 of 2020 met een BA of MA aan een film- of kunstacademie in Nederland? Houd dan onze website in de gaten voor de aanvraagmogelijkheden voor Film Fast & Furious of schrijf je in voor de nieuwsbrief.