Spring naar inhoudSpring naar footer

Avrupa en Invite me to War geselecteerd voor Berlinale Coproductiemarkt

De Nederlandse serie Avrupa van Circe Films en de Nederlandse speelfilm Invite me to War van Lemming Film zijn geselecteerd voor de coproductiemarkt van het International Film Festival Berlin. Avrupa wordt gepitched aan een internationaal publiek van sales agents, financiers en omroepen. Er zijn slechts zeven series uit Europa geselecteerd.

Avrupa, naar het Turkse woord voor Europa, is een tiendelige televisieserie die ontwikkeld wordt door Circe Films. De scenario’s worden geschreven door regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) en Stienette Bosklopper (Cobain). Sacha Polak zal tevens de regie van de serie verzorgen. Het project is geselecteerd voor het prestigieuze CoPro Series programma. De serie vertelt het verhaal van de Turkse familie Çelik die mid jaren ’80 een café in Haarlem runt. Osman en Cansu Çelik worstelen net als hun adolescente kinderen met de cultuurclash tussen Oost en West.

Invite me to War is een speelfilmproject van regisseur Shariff Korver (Infiltrant, Penoza, Zwarte Tulp), scenarist Jolein Laarman (Kauwboy, Brozer) en producent Lemming Film. Het project is uit 301 inzendingen geselecteerd voor de Berlinale Co-Production Market. Invite me to War gaat over twee enthousiaste 18-jarige soldaten die op missie gaan naar Afghanistan. Het militaire kampleven, de culturele verschillen en soms grimmige oorlogssituaties eisen hun tol met een onomkeerbare daad tot gevolg.

Beide projecten ontvingen eerder ontwikkelingssteun van het Nederlands Filmfonds in het kader van het programma Talentontwikkeling in Internationale Context.

Lees hier welke teams eerder ondersteund werden om hun filmplan internationaal te ontwikkelen in 2014:
https://www.filmfonds.nl/nl/page/1047/drie-teams-ondersteund-om-filmplan-internationaal-te-ontwikkelen

en 2015:
https://www.filmfonds.nl/nl/page/2839/drie-teams-gesteund-om-filmplan-internationaal-te-ontwikkelen