Spring naar inhoudSpring naar footer

Ants On A Shrimp bereikt Kristallen Film status

Ants On A Shrimp, een unieke fooddocumentaire van regisseur Maurice Dekkers over een van de beste restaurants ter wereld, heeft de Kristallen Film status bereikt. Ruim 10.000 bezoekers zagen de film over het culinaire experiment van restaurant NOMA in Tokio in de bioscoop. De Kristallen Film wordt eind oktober namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds op feestelijke wijze uitgereikt.

Ants On A Shrimp vertelt het verhaal van een van de beste restaurants ter wereld: het in Kopenhagen gevestigde NOMA met zijn beroemde en charismatische chef-kok René Redzepi. Redzepi verhuist met zijn restaurant voor een periode van vijf weken naar Tokio voor een uniek culinair experiment. NOMA staat bekend om zijn dogmatische aanpak van koken met natuurlijke ingrediënten uit de omgeving van het restaurant. Is Redzepi in staat om binnen een korte periode met voor hem nog onbekende Japanse ingrediënten een 14-gangen menu te creëren dat ‘World’s Best Restaurant’-waardig is?

Ants On A Shrimp is een unieke en spannende fooddocumentaire over één van de - volgens Time Magazine - meest invloedrijke mensen ter wereld die samen met zijn team het grootste culinaire experiment uit zijn leven aangaat.

De film is geregisseerd en geproduceerd door Maurice Dekkers, bedenker en maker van De Keuringsdienst van Waarde en oprichter van Nederlands grootste chocolademerk Tony’s Chocolonely. Ants On A Shrimp is geproduceerd door BlazHoffski Productions BV in coproductie met Dahl TV. De film is tot stand gekomen met steun van KRO-NCRV. De film, die in première ging op het Berlinale 2016, wordt gedistribueerd door Cinema Delicatessen en is momenteel in de volgende Nederlandse filmtheaters te bewonderen: De Balie, FC Hyena (Amsterdam), Filmhuis Bussum, Filmhuis Alkmaar en Filmtheater de Nieuwe Scene Venlo.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Ants On A Shrimp is de vierde documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.

www.cinemadelicatessen.nl/film/ants-on-a-shrimp