Spring naar inhoudSpring naar footer

6 projecten geselecteerd voor treatmentontwikkeling De Oversteek

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage van 8.500 euro in het kader van de negende editie van het project De Oversteek:

Catacombe
Producent: Habbekrats
Regisseur en scenarist: Victor D. Ponten

Domino
Producent: Pupkin Film
Regisseur: Rob Lücker
Scenarist: Thomas van der Ree

My Foolish Heart
Producent: Pupkin Film
Regisseur: Rolf van Eijk
Scenaristen: Rolf van Eijk en Roelof Jan Minneboo

Op een Eiland
Producent: Dutch Mountain Film
Regisseur: Mirjam de With
Scenarist: Maarten Lebens

Sem
Producent: Topkapi Films
Regisseur en scenarist: Giancarlo Sanchez

Wij en Alles
Producent: Lemming Film
Regisseur en scenarist: Martijn de Jong

Een gezamenlijke commissie van het Nederlands Filmfonds, omroepen VPRO en NTR en het Mediafonds selecteerde de filmplannen om te ontwikkelen tot treatment. Later dit jaar worden hieruit 4 projecten geselecteerd om een scenario te ontwikkelen. Begin volgend jaar worden daaruit 2 projecten geselecteerd voor een realiseringbijdrage.

De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft zwaar meegewogen in de selectie.

Het lowbudgetfilmproject De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, Mediafonds en publieke omroep om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken. In het kader van het Deltaplan Talent is ook het CoBO bij dit initiatief betrokken.
Regisseurs als David Verbeek, Nanouk Leopold, Urszula Antoniak, Sacha Polak en Jim Taihuttu kregen dankzij De Oversteek de kans hun speelfilmdebuut te maken.