Spring naar inhoud Spring naar footer

4 producenten geselecteerd voor Port of Production

Afgelopen oktober zetten MOIN Film Fund, Danish Film Institute, National Film School of Denmark, SODEC Québec en het Nederlands Filmfonds een oproep uit voor jonge producenten voor een roulerende residentie in de steden Amsterdam, Kopenhagen, Hamburg en Montreal. Inmiddels zijn er vier producenten geselecteerd en zal de eerste residentie in maart 2023 starten in Kopenhagen.

Voor het residentieprogramma waren de partijen met name op zoek naar next generation producenten die graag hun grenzen verleggen als het gaat om hun eigen professionale doorontwikkeling, het vergroten van hun global mindset en het verbreden van hun netwerk.

De geselecteerde producenten - Danielle Guirguis (Smarthouse Creative Impact Studio, Nederland), Mette Mikkelsen (New Tales, Denemarken), Fabian Driehorst (Fabian & Fred, Duitsland) en Patricia Bergeron (Leitmotiv Productions, Canada) - zullen gedurende het jaar 4 keer 2 weken verblijven in Kopenhagen, Montreal, Hamburg en Amsterdam, waar ze o.a. workshops volgen en lokale producenten ontmoeten. Daarnaast zet elke geselecteerde producent een soortgelijk programma op voor de andere deelnemers in de eigen hoofdstad.