Spring naar inhoudSpring naar footer

Wat is er nieuw?

De regelingen van het Filmfonds worden regelmatig geactualiseerd of aangepast. Op deze pagina vind je de laatste updates rondom de regeling Caleidoscoop.

2024

De nieuwe deadlines voor Ontwikkeling en Realisering Caleidoscoop voor 2024 zijn bekend: maandag 8 april en maandag 16 september.

Caleidoscoop nodigt nieuwe en ervaren filmmakers uit om binnen een jaar hun eigenzinnige filmplannen te maken binnen een low-budget concept. Dit kunnen zowel fictie-, non-fictie- als hybride films (> 60 minuten) zijn. Met Caleidoscoop biedt het Filmfonds een alternatieve financieringsroute om een instroom van creativiteit, nieuwe perspectieven en meer diversiteit in het huidige filmaanbod te stimuleren. Eigenzinnigheid, lef en teamwerk staan hierbij centraal. Klik onderaan dit bericht op de knop voor de geactualiseerde informatie van de regeling.

Spreekuur

Wil je graag meer weten over Caleidoscoop? Op vrijdag 1 maart wordt er een online spreekuur georganiseerd.

Lees meer

2023

In 2023 starten we bij het Filmfonds met de Caleidoscoop regeling, de opvolger van de regeling Low Budget. Hierbij vervallen de schotten tussen beide categorie├źn en kan het dus een onafhankelijke speelfilm en of lange documentaire zijn. Het beperkte budgetkader blijft
een gegeven, maar de focus is op wat de makers daarbinnen met een uitzonderlijke
productie voor elkaar willen krijgen. Bioscoopuitbreng is niet verplicht. Is er een hoger
budget nodig dan zou een regulier traject gevolgd moeten worden.