Spring naar inhoudSpring naar footer

Vier toekenningen Vrijplaats beginnende scenaristen

Het Nederlands Filmfonds heeft vier ontwikkelings-bijdragen van € 8.000 toegekend in het kader van de regeling Vrijplaats voor beginnende scenaristen. Met de regeling stimuleert het Fonds de ontwikkeling van nieuw schrijftalent en hun filmplannen. Naast een bijdrage voor ontwikkeling worden de schrijvers aan een coach gekoppeld, die hen gedurende het proces zullen begeleiden.

Matthijs Bockting met Hout
Logline: Als de 17 jarige Ben enkele weken aan het werk is in een houtzagerij ontdekt hij een plekje op zijn elleboog. Na een doktersbezoek blijkt er iets bijzonders met Ben aan de hand. Het plekje is een noest en stukje bij beetje lijkt Ben van hout te worden.

Omar Breeveld met Iron Ian
Logline: Een chirurg die binnen de zwarte markt opereert is uit op wraak nadat hij geforceerd wordt om een controversiële operatie te verrichten op zijn geliefde, waardoor deze sterft.

Medi Broekman met Fan van Badr

Logline: Nadat de broer van de bijgelovige Jura (13) bij een uit de hand gelopen vechtpartij in het ziekenhuis terechtkomt, heeft Jura nog maar een doel: haar grootste voorbeeld, een bepaalde kick-boxer vinden. Ze is ervan overtuigd dat hij de enige is die haar broer kan wreken, zodat de harmonie in het gezin hersteld kan worden.

Charlotte Scott-Wilson met Crescendo

Logline: Een jonge muzikante krijgt plotseling de zorg voor haar geestelijk zieke broer, nadat hij uit een psychiatrische inrichting ontslagen wordt.

Het Filmfonds startte in 2013 de regeling Vrijplaats beginnende scenaristen in het kader van talentontwikkeling. Via de regeling worden aanvragen voor het schrijven van een treatment of scenario voor fictieprojecten van variërende lengte ondersteund. De inhoudelijke kwaliteit en originaliteit van de filmproductie, de gestelde persoonlijke leerdoelen en de motivatie van het werkplan zijn maatgevend. Van de totaalbijdrage is € 8.000 bestemd voor het schrijven en € 2.500 voor begeleiding door een coach. Aanvragen kunnen één keer per jaar door een beginnend scenarist zonder producent worden ingediend op de vastgestelde indiendatum.