Spring naar inhoud Spring naar footer

Teledoc Campus op NPO 3

Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. De eerste serie kreeg positieve kritieken en werd goed bekeken. De tweede reeks van negen korte documentaires is vanaf zondag 10 januari 2016, 23.40 uur wekelijks te zien op NPO 3.

zo 10 jan: DE ALCHEMISTEN
Een opmerkelijk inkijkje in de financiële wereld. Twee broers denken een gouden beleggingsformule te hebben. Door een computer automatisch te laten handelen willen ze hun eigen emoties uitschakelen om zo geld te verdienen aan het emotionele beleggen van anderen. Op het Nederlands Film Festival bekroond als beste debuut en met de Filmprijs van de stad Utrecht. Regie: Jona Honer, producent: Een van de jongens, omroep: VPRO.

zo 17 jan: U HEBT EEN PROBLEEM
De film van Esra Piké volgt Thea en Albert-Jan, twee leden van het bemoeizorgteam in Groningen, bij het intensieve traject dat zij aangaan met hun cliënten. Bemoeizorgers proberen mensen die door de mazen van het sociale vangnet zijn gevallen, terug te brengen binnen het systeem van reguliere zorgvoorzieningen voordat hun situatie nog meer verslechtert. Producent: IJswater Films, omroep: IKON.

zo 24 jan: LEVEN, LIEFDE & HIV
Een alleenstaande vrouw in Amsterdam en een Mexicaanse in Groningen, deze vrouwen zijn hiv-positief. Al sinds de jaren negentig is hiv een chronische ziekte; je gaat er niet langer dood aan. Maar het sociale stigma en het taboe dat op deze ziekte rusten, blijven bestaan. De film van Nadia Moussaid laat zien hoe het is om te leven met de ziekte in de hedendaagse maatschappij. Producent: CTM Docs, omroep: KRO-NCRV.

zo 31 jan: DEZE ZOMER IS VAN MIJ
Een groep jongeren met een licht verstandelijke handicap gaat voor het eerst zonder ouders op een begeleide reis naar Blanes. Hier krijgen ze de kans hun grenzen op te zoeken en te genieten van hun vrijheid. Een zomerse film van Marinka de Jongh over het verlangen naar liefde, volwassenheid en zelfstandig zijn. Producent: Vossenfilms, omroep: NTR.

zo 7 feb: PAUL’S LAST WALTZ
De vader van filmmaakster Lieza Röben overleed twee jaar geleden. De dagen voor het sterven, toen Lieza en haar familie afscheid namen van hun (stief)vader en man, beleefden ze in een roes. In Paul’s Last Waltz keren ze samen terug naar deze ingrijpende periode. Gaandeweg worden hun herinneringen tastbaarder en komen ze dichtbij de kunst van het sterven. Producent: Een van de jongens, omroep: AVROTROS.

zo 14 feb: VOGEL VRIJ
In Vogel Vrij zien we wat er gebeurt als mens en dier het luchtruim moeten delen. In de visuele vertelling van Edward Cook worstelen diverse personages met hun merkwaardige relatie met de onvoorspelbare dwarsvliegers. Lukt het de mens alles naar eigen hand te zetten of heeft de natuur het laatste woord in de strijd om het luchtruim? Producent: Tangerine Tree, omroep: BNN-VARA.

zo 21 feb: NA DE ZOMER
Een impressionistische film van Ingrid Kamerling over reformatorische jongeren die na hun middelbare-schooltijd vertrekken uit de bible belt. Speciale lessen stomen hen klaar om overeind te blijven in een wereld vol bedreigende ideeën. In hun dagelijkse gesprekken met God uiten de scholieren hun twijfels en verlangens. Houden ze koers of raken ze het spoor bijster? Producent: Windmill Film, omroep: EO.

zo 28 feb: KOFFIE & CAKE
Aan de hand van de jonge uitvaartleider Christel Schenk (27) geeft Koffie & Cake een beeld van de huidige uitvaartbranche. Van A tot Z volgen we een uitvaart, van de eerste ontmoeting van Christel met de nabestaanden tot en met de begrafenis. Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe ga je als jonge uitvaartleider om met het verdriet van de nabestaanden? En hoe ga je om met de oude garde? Producent: La Veranda Film, omroep: EO.

zo 6 mrt: WIE WIJ ZIJN
Een tweeluik van Eline Helena Schellekens over twee veerkrachtige jonge mensen die alleen volwassen zijn geworden in een vreemde wereld. Beiden zijn op hun zeventiende alleen in Nederland terechtgekomen. Op openhartige wijze maken Mariwan (26) en Bushra (21) je deelgenoot van hun herinneringen en toekomstdromen. Nu ze hier mogen blijven, vragen ze zich af: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen? Producent: Dutch Mountain Film, omroep: BOS.