Spring naar inhoud Spring naar footer

Fonds Cultuur+Financiering introduceert de Talentlening

Het Fonds Cultuur+Financiering van Stichting Cultuur+Ondernemen introduceert de Talentlening: een lening van minimaal €3.000 en maximaal € 40.000 met een laag rentepercentage (3%) die in vijf jaar wordt terugbetaald.

De lening kan worden verstrekt aan kunstenaars en creatieven en dus ook aan filmmakers. Plannen kunnen worden ingediend bij het Fonds Cultuur+Financiering, die worden beoordeeld op professionaliteit en financiële haalbaarheid. Ingediende plannen worden niet inhoudelijk getoetst. Wel moet aannemelijk worden gemaakt dat het geleende geld binnen de afgesproken tijd kan worden terugbetaald.

De eerste Talentlening is onlangs verstrekt aan productiemaatschappij Tangerine Tree die de Talentlening heeft ingezet als startkapitaal. Producent Nienke Korthof: “Wij zijn een creatief bedrijf. De kans op een lening bij een bank is klein in het huidige klimaat. Door dit kapitaal kunnen we gelijk als gezond bedrijf starten.”

Bekijk de voorwaarden
of neem contact op met Jennifer Thompson van Cultuur+Ondernemen voor een oriëntatiegesprek op 020-530 59 15.

Het Fonds Cultuur+Financiering van Stichting Cultuur+Ondernemen kan adviseren over de financieringsmix en verschillende soorten leningen.