Spring naar inhoudSpring naar footer

Drie teams gesteund om filmplan internationaal te ontwikkelen

Voor het programma Talentontwikkeling in Internationale Context heeft het Filmfonds drie teams, bestaande uit een scenarist/regisseur en producent geselecteerd:

Titel: Mitra
Schrijver/ regisseur: Kaweh Modiri
Producent: BALDR Film
Logline: A journey from politically turbulent Iran in 1981 and its moral downfall of collective activism, to a modern day Europe where a perpetrator and her victim meet.

Titel:
Batavia
Schrijver / regisseur: Martin Koolhoven
Producent:
N279 Entertainment
Logine: Three characters, three different points of view, in a film noir set in post war Jakarta.

Titel:
Red Sand
Schrijver / regisseur: Sam de Jong
Producent:
Halal Pictures
Logine: A retired Dutch psychiatrist immigrates to Kenya to protect the region’s last elephant family from dying.

De drie teams ontvangen naast de reguliere bijdrage voor scenario-ontwikkeling additionele steun om vanaf het begin internationale expertise te betrekken, deel te nemen aan talent labs of residenties al naar gelang de specifieke behoeften van het team. De totale beschikbare bijdrage per team is € 70.000.

De internationale commissieleden van het programma: Hengameh Panahi (CEO van Celluloid Dreams, Parijs), Karel Och (artistiek directeur van Karlovy Vary International Filmfestival, Tsjechië) en Mike Goodridge (CEO van Protagonist Pictures, Londen) blijven ieder verbonden aan een team, om de ontwikkeling van het project te volgen, te coachen en te ondersteunen.

Vanaf 2017 kunnen naast speelfilmplannen ook plannen voor documentaires en lange animatiefilms worden ingediend voor Talentontwikkeling in Internationale Context.