Vrijplaats voor ervaren scenaristen

Speelfilm - Animatie - Screen NL - Ontwikkeling

De deadlines voor aanvragen voor 2019 zijn verstreken. Met de mogelijkheid om per 1 mei 2019 als ervaren scenarist zelfstandig aan te vragen voor scenario-ontwikkeling komt de Vrijplaats voor ervaren scenaristen te vervallen.

Vanaf 1 mei kan een aanvraag worden gedaan voor scenario-ontwikkeling om inclusief treatment direct tot een eerste scenarioversie te komen. Een aanvraag kan zoals gebruikelijk worden gedaan door een producent namens het betrokken creatieve team. Daarnaast wordt het ook mogelijk voor een scenarist die eerder hoofdverantwoordelijk was voor een speelfilm of lange animatiefilm, die professioneel is gerealiseerd en uitbracht om in deze fase zelfstandig aan te vragen. Daarmee is de aanvraagmogelijkheid voor de Vrijplaats voor ervaren scenaristen komen te vervallen.

Buiten het reguliere maakproces om zijn de bestaande mogelijkheden voor talentontwikkeling in de vorm van training versterkt en uitgebreid. Toegevoegd is de mogelijkheid om een speciale ronde uit te schrijven voor de organisatie van, en/of deelname aan Ateliers, die in het najaar van 2019 via het Deelreglement Filmactiviteiten verder vorm krijgen. Een Atelier is een creatief ontwikkeltraject voor filmprojecten en makers onder leiding van coaches.

Contact