Spring naar inhoudSpring naar footer

Zes projectsubsidies toegekend aan filmfestivals

Het Nederlands Filmfonds kent zes projectsubsidies toe aan nationale en internationale filmfestivals.

De volgende filmfestivals ontvangen een bijdrage:

Da Bounce Urban Film Festival 2022

van 7 oktober - 9 oktober 2022

Dit filmfestival biedt een internationaal platform voor liefhebbers van urban films en de filmindustrie. Da Bounce Urban Film Festival vindt elk najaar plaats in Amsterdam.
Toegekende bijdrage: €10.000

Architecture Film Festival Rotterdam 2022

van 5 oktober t/m 9 oktober 2022

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.
Toegekende bijdrage: €25.000

Camera Japan Festival 2022

Rotterdam, 22 - 25 september 2022
Amsterdam, 29 september - 2 oktober 2022

Dit jaar kent CAMERA JAPAN Festival in Amsterdam een divers programma met 19 films variërend van Japanse arthouse, animatie, LGBTQ+ en klassieke films. Er wordt ook aandacht besteed aan de vele aspecten van de Japanse cultuur zoals beeldende kunst, muziek, dans en eten. De kern van het festival bestaat uit het vertonen van een breed aanbod aan Japanse films, die tezamen een goed beeld geven van wat er vandaag de dag gaande is in de Japanse cinema.
Toegekende bijdrage: €20.000

Wildlife Film Festival Rotterdam 2022

van 4 oktober t/m 9 oktober 2022

Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) is hét internationale wildlife filmfestival van Nederland en vindt ieder jaar plaats in hartje Rotterdam. Het festival richt zich op de vertoning van films over wilde dieren, milieu en natuurbehoud om de schoonheid van de natuur te laten zien en mensen bewust te maken van de collectieve verantwoordelijkheid die we hebben om de natuur in stand te houden.
Toegekende bijdrage: €20.000

Spanish Film Festival 2022

van 5 oktober t/m 9 oktober 2021

Het Spanish Film Festival is een jaarlijks filmfestival in Amsterdam en Rotterdam. Het Spaans Film Festival is een uniek filmvertoningsinitiatief dat een breder publiek in staat stelt een zorgvuldig samengestelde selectie van cinema uit Spanje en Spaanssprekend Latijns-Amerika te ontdekken en te bekijken. Het biedt een showcase van nieuwe trends in de mainstream Spaanse cinema, maar richt zich ook op een diversiteit aan films, met name onafhankelijke, artistieke en experimentele Spaanse films.
Toegekende bijdrage: €15.000

World Cinema Amsterdam 2022

van 20 augustus t/m 27 augustus 2022

World Cinema Amsterdam is een initiatief van Rialto, een toonaangevend filmtheater in Amsterdam dat 362 dagen per jaar Europese en niet-Westerse artistieke films vertoont.
Toegekende bijdrage: €15.000

De volgende deadline voor de regeling Filmfestival is 10 oktober 2022. Klik hier voor meer informatie.