Spring naar inhoudSpring naar footer

Vacature voor communicatiemanager

We zijn per direct op zoek naar een communicatiemanager (0,8-1 fte). Het liefst iemand met marketing - en/of communicatie ervaring in de culturele sector, die graag samen met een klein zelfstandig team werkt aan een (inter)nationale communicatiestrategie. Heb je daarnaast een goed netwerk binnen de pers en media en affiniteit met de Nederlandse film? Stuur ons dan uiterlijk 3 oktober je brief en cv op.

Om een divers filmaanbod te kunnen stimuleren hecht het fonds veel belang aan meerstemmigheid binnen de organisatie. Daarom zijn wij nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die verschillende perspectieven aan tafel brengen. Draag jij hieraan bij?

Wie zoeken wij?

Als communicatiemanager ben je samen met het team verantwoordelijk voor het ontwikkelen en bewaken van de (inter)nationale communicatiestrategie, het positioneren van het Filmfonds in de sector, een proactieve mediabenadering en alle beleidscommunicatie van het Fonds. Je geeft leiding aan een zelfstandig team dat zich bezig houdt met de coördinatie en uitvoering van het strategische marketing en communicatiebeleid en met de interne communicatie. Tevens ben je verantwoordelijk voor beleid rondom pers en woordvoering en ondersteun je de directeur bij optredens in de media.

Je beschikt over de volgende kennis en competenties:

  • Je hebt een relevante opleiding op HBO-niveau, en aantoonbare relevante ervaring met strategische marketing en communicatie, het liefst binnen de culturele sector.
  • Je weet anderen te inspireren en te motiveren en hebt natuurlijke autoriteit zonder dat je autoritair bent. Jouw stijl van leidinggeven is coachend en open, dat neemt niet weg dat je waar nodig een kritische houding hebt en een goede sparring partner bent.
  • Je hebt een proactieve en flexibele werkhouding, je werkt zelfstandig en bent integer.
  • Je hebt goede en nauwe contacten met pers en media, onderhoudt een relevant netwerk en bent in staat dit uit te breiden.
  • Je staat bekend om je nieuwsgierigheid, daadkracht, je collegialiteit, het gemak waarmee je contact legt met mensen, en natuurlijk je uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Je schrijft en spreekt vloeiend Nederlands en Engels, je weet op een inclusieve manier te communiceren met verschillende doelgroepen en nieuwe kanalen aan te boren.
  • Uiteraard ben je digitaal vaardig en leer je snel met verschillende systemen te werken.
  • Je hebt affiniteit met de Nederlandse film!

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving op een centrale plek binnen de Nederlandse filmsector, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid in schaal 10-11 met een minimum van €3.437 en max van €5.281 (afgeleid van de schalen van de CAO-Rijk), 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aansluiting bij een pensioenverzekering en scholing. Wij bieden in de eerste instantie een jaarcontract, met oog op verlenging.

Solliciteren?

Reageren kan door het sturen van een CV en motivatiebrief tot uiterlijk 3 oktober 2021 naar [email protected] o.v.v. Communicatiemanager Filmfonds.

Meer informatie?

Het Filmfonds laat zich bij de werving van kandidaten voor deze functie ondersteunen door binoq atana, hét bureau voor diversiteit in de culturele sector. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Richtje Sybesma via 020 5141380 en [email protected].

Procedure

De eerste gesprekken vinden plaats in week van 11 oktober 2021. Het proces zal uit minimaal uit twee rondes bestaan waarbij we in de tweede ronde mogelijk gebruik zullen maken van een opdracht. Een kennismaking met het team maakt onderdeel uit van de procedure.