Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee filmprojecten geselecteerd voor De Oversteek

De volgende twee speelfilmplannen zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van ruim € 890.000 in het kader van het project De Oversteek:

My Foolish Heart
Scenario: Rolf van Eijk en Roelof Jan Minneboo
Regie: Rolf van Eijk
Productie: Pupkin
Betrokken omroep: VPRO
Logline: My Foolish Heart is een neo-noir muziekfilm over de ambitieuze rechercheur Lucas die de mysterieuze dood van jazzmuzikant Chet Baker onderzoekt. In het kielzog van Chets laatste noten wordt Lucas geraakt door de lyrische muziek en het levensverhaal van de aan lager wal geraakte legende. Wanneer Chets duistere kant zich aan hem openbaart, realiseert Lucas dat hij meer op Chet lijkt dan hem lief is.

Catacombe
Scenario: Victor D. Ponten en Mustafa Duygulu
Regie: Victor D. Ponten
Productie: New Amsterdam
Betrokken omroep: NTR
Logline: In Catacombe raakt het lot van profvoetballer Jermaine en supporter Rafael onlosmakelijk verbonden als ze zich inlaten met de duistere krachten van de voetbalwereld.

Een gezamenlijke commissie van VPRO en NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds selecteerde de filmplannen. Naar verwachting worden de twee speelfilms vanaf 2017 in de bioscoop uitgebracht en op televisie uitgezonden.

Het filmproject De Oversteek beleeft dit jaar zijn negende editie. Het is een samenwerking tussen Nederlandse Publieke Omroep, Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een persoonlijke, eigenzinnige en artistieke speelfilm met internationale potentie te maken.

Eerdere edities leverden onder meer de volgende films op: Out of Love van Paloma Aguilera Valdebenito, Waldstille van Martijn Maria Smits, Nena van Saskia Diesing, Gluckauf van Remy van Heugten, Infiltrant van Shariff Korver, Wolf van Jim Taihuttu, A Long Story van Jorien van Nes, De Ontmaagding van Eva van End van Michiel ten Horn en Hemel van Sacha Polak.