Spring naar inhoud Spring naar footer

Toekenningen 2de ronde Immerse/Interact 2022 (ONTW/REA/XL)

Het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunen in het kader van de samenwerkingsregeling Immerse\Interact negen projecten binnen het interdisciplinaire medialandschap.

De regeling Immerse\Interact richt zich op de cross-over tussen film, vormgeving en digitale cultuur, waar een nieuw terrein is ontstaan en digitale pioniers, interactie- en grafisch ontwerpers samenwerken met regisseurs, scenaristen en producenten. Het resultaat zijn vernieuwende mediaproducties, waarbij digital storytelling en interactieve of immersieve media centraal staan.

Tijdens de tweede ronde van 2022 zijn de volgende projecten geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage:

Manual Users Alive

Regie/scenario: Daniel Jacoby
Producent: Daniel Jacoby
Logline: Tech giants seeking to reduce human dependency are transforming the looks and identities of the convenience stores they use as hubs for their services. In a 3D environment, we wonder around a "block" of interconnected shops created from real volumetric scans. The walking simulator activates an interactive soundscape and AI video intermissions.
Toegekende bijrage: €15.000,00

Palimpsest

Regie/scenario: Johan Deletang, Guillaume Roux
Producent: Johan Deletang
Logline: Palimpsest is an immersive installation in the form of an audiovisual, theatrical environment. The artwork explores the erasure of futures and histories caused by Western imaginations. Digitally animated characters narrate their resistance to Palimpsest, a sentient and hegemonic data centre writing the future.
Toegekende bijrage: €20.000,00

Wave

Regie/scenario: Bart Hess
Producent: Bart Hess
Logline: Wave wordt een psychedelische 360º - 3D dansfilm, waarin het lichaam van een danser wordt gemanipuleerd in de tijd door het gebruik van herhaling, vertraging en herpositionering van frames. Hierdoor ontstaat er een choreografie waarbij de geschiedenis van een beweging een nieuw soort organisme vormt.
Toegekende bijdrage: €14.985,00

Dyslectische Schrijver

Regie/scenario: Cassandra de Klerck
Producent: Cassandra de Klerck
Logline: Door middel van de interactieve film installatie Dyslectische Schrijver in mixed reality wordt dyslexie visueel en invoelbaar gemaakt voor de bezoeker. De installatie richt zich niet alleen op de problematische kant van dyslexie, maar juist ook op de kracht ervan. De bezoeker wordt uitgenodigd om met een andere bril naar dyslexie te kijken.
Toegekende bijdrage: €14.300,00

The way of the Waorani

Regie: Wouter Ruoff
Scenario: Jimena Mendizabal del Moral
Producent: Harlem District
Logline: The way of the Waorani is een 360° immersieve documentaire film over Franklin en José, twee jonge mannen van de Waorani stam, in hun poging een nieuwe weg in te slaan en hun gemeenschap, cultuur en identiteit mee de nieuwe wereld in te nemen.
Toegekende bijdrage: €30.000,00

Het volgende project is geselecteerd voor een realiseringsbijdrage:

Otherworlds

Otherworlds

Regie/scenario: Sophia Bulgakova
Producent: Stichting FIBER
Logline: Otherworlds is a multidimensional participatory performance within virtual and physical realities created by Ukrainian media artist, immersive storyteller and director Sophia Bulgakova. Originating in research on Ukrainian traditions, it combines paganism from different cultures and other surrounding magical practices with technology/visual culture.
Toegekende bijdrage: € 100.000,00

De volgende drie projecten ontvangen een XL-bijdrage:

Roamance

Roamance

Regie/scenario: Ibrahim Quraish, Stanislaw Liguzinski
Producent: Revolver Amsterdam
Logline: Roamance is een VR-ervaring die diepe connecties vormt in een wereld die gedomineerd wordt door de oppervlakkigheid van dating apps. Het viert de ontmoeting en moedigt aandacht aan door de gebruiker op een spannende virtuele wandeling te zetten met een volmaakte vreemdeling wiens eigenschappen ze moeten bedenken op basis van hun interacties alleen.
Toegekende bijdrage: €165.000,00

The Great Orator

Regie/scenario: Daniel Ernst
Producent: Codeglue
Logline: You will visit a reality that has been consumed absolutely by the unceasing broadcast of The Great Orator (TGO). Her orations are being broadcast from the Great Hall, a mega structure that also serves as a giant broadcasting antenna. The followers of TGO left their cars behind in a seemingly endless parking lot and have literally become one with her broadcast.
Toegekende bijdrage: €36.880,00

Gay Simulator

Gay Simulator

Regie/scenario: Iris van der Meule
Producent: Studio Biarritz
Logline: Gay Simulator is een interactief virtual reality kunstwerk en game die je op poëtische wijze meeneemt in het leven en de ervaringen van een lesbienne. Het is een artistieke ode aan geaardheid, liefde en seksualiteit met een serieuze ondertoon, die de hedendaagse discriminatie jegens lesbiennes in beeld brengt.
Toegekende bijdrage: €170.000,00

Deadline

De volgende deadline voor Immerse\Interact is op dinsdag 6 februari 2023. Het is aan te raden om ruim voor het indienen van een voorstel contact op te nemen met de coördinator van de regeling Sean Gilis van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Voor vragen kun je ook terecht bij contactpersoon Nienke Doekes van het Filmfonds. De regeling valt onder het subsidiereglement van het Nederlands Filmfonds.

Beeld: Otherworlds, Roamance, Gay Simulator