Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep Filmfonds Shorts

Ben jij afgestudeerd als regisseur aan een erkende hbo-beroepsopleiding voor film? Of ben jij autodidact en heb je één of meerdere onafhankelijke filmproducties of (delen van) dramaseries geregisseerd, die in Nederlands is/zijn uitgebracht (bioscoop of televisie) of ben je geselecteerd voor (inter)nationaal filmfestival of gecureerde streamingdienst? Dien dan samen met een ervaren of beginnende producent een strak plan in voor de Filmfonds Shorts in de categorie documentaire of fictie.

Voor de Shorts zijn we op zoek naar indrukwekkende, korte films die kunnen dienen als krachtig visitekaartje en (inter)nationaal vliegwiel voor talent.

De fictie- of documentairefilm duurt minimaal 5 tot maximaal 60 minuten, heeft internationale ambitie en potentie tot festivalroulatie. In de selectie wordt daarnaast rekening gehouden met een goede verhouding tussen nieuwe en meer ervaren makers, waarbij de nadruk ligt op het ondersteunen van kansen voor nieuwe regisseurs.

Bijdrage

Een eventuele realiseringsbijdrage van het Fonds is maximaal 85% van je budget en per project is maximaal € 65.000,- beschikbaar. Dit betekent dat minimaal 15% van het budget moet worden ingebracht via andere financiers. Daarnaast is het mogelijk € 2.500 aan te vragen voor een productiecoach. Is jouw team geselecteerd voor een bijdrage, dan heb je tot slot een eco-consultant en/of eco-manager tot je beschikking voor advies over het ontwikkelen en uitvoeren van de duurzaamheidsstrategie.

Deze ronde komen maximaal 10 projecten voor een bijdrage in aanmerking.