Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep Filmfonds Shorts

Uiterste indiendatum: Donderdag 22 april om 17:00 uur

Voor wie

Ben jij minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd als regisseur aan een erkende beroepsopleiding voor film? Of ben jij autodidact en heb je in de afgelopen vijf jaar je eerste onafhankelijke filmproductie geregisseerd, die is vertoond voor een aantoonbaar betalend publiek in bioscopen, op (int.) festivals of op de Nederlandse televisie of op een gecureerd online filmplatform? En heb je een filmplan dat deze zomer al gedraaid kan worden?

Dien dan samen met een ervaren of beginnende producent een strak plan in voor de Filmfonds Shorts in de categorie documentaire of fictie.

Selectiecriteria

De ontwikkeling van talent staat bij deze regeling centraal. Daarnaast gaat de maker op zoek naar een eigen handschrift, door het maken van een korte film of een korte documentaire. Alleen films van minder dan 60 minuten komen in aanmerking.

Belangrijke criteria zijn urgentie, originaliteit en authenticiteit, maar er wordt ook gekeken naar de kwaliteit van je eerdere werk. Verder kijken we in hoeverre de film deze zomer al in productie kan gaan en binnen afzienbare tijd vertoond kan worden via verschillende platforms.

Bijdrage

Een eventuele bijdrage van het Fonds is maximaal 85% van je budget en per project is maximaal € 40.000,- beschikbaar. Dit betekent dat minimaal 15% van het budget moet worden ingebracht via andere financiers.

Deze ronde komen maximaal 8 projecten voor een bijdrage in aanmerking.

Meer informatie

Bekijk hier de subsidiepagina voor Filmfonds Shorts.

Voor vragen neem je contact op met Jolijn van Rees, Projectbegeleider Selective Funding via +31 20-5707676 of via [email protected].

Beeld: A Holiday from Mourning van Zara Dwinger kwam eerder tot stand met een bijdrage van het Filmfonds Shorts