Nieuws

Nieuws

 • En Amont Du Fleuve

  29 juni 2015

  En Amont Du Fleuve wordt geregisseerd door Marion Hänsel. Het scenario is van Hubert Mingarelli.

 • Gouden Film voor Rendez-vous

  29 juni 2015

  Vanmiddag werden hoofdrolspelers Loes Haverkort en Mark van Eeuwen verrast met de Gouden Film voor RENDEZ-VOUS. De film heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop weten te trekken. Aan Ruben Nicolai was de eer om de Gouden Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uit te reiken.

 • Ultrakort: Vier nieuwe Nederlandse korte animatiefilms voor de grote releases in de Pathé bioscopen

  25 juni 2015

  Vanaf eind juli worden in de 21 Pathé bioscopen met 162 zalen in het voorprogramma van de grote zomer-, herfst-, en winterfilms, vier nieuwe Nederlandse animatiefilms vertoond. Een breed bioscooppubliek kan genieten van deze ultrakorte animatiefilms van ongeveer 2 minuten:

 • 865.000 euro Europese steun voor 4 Nederlandse coproducties

  23 juni 2015

  Drie majoritair Nederlandse en een minoritaire film krijgen Europese realiseringssteun van Eurimages. De majoritair Nederlandse speelfilms Tulpen, Eer, Liefde en een Fiets, Laila M, Toen mijn vader een struik werd krijgen totaal € 725.000 en de minoritaire Nederlandse speelfilm Oblivion Verses krijgt € 140.000. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages besloten na selectie uit 58 filmprojecten.

 • Anita Voorham en Jan Eilander nieuwe filmconsulenten Speelfilm

  22 juni 2015

  Anita Voorham en Jan Eilander starten deze zomer als filmconsulent Speelfilm bij het Nederlands Filmfonds. Filmconsulenten adviseren de directeur/bestuurder inhoudelijk over de ingediende filmplannen.

 • Apenstreken

  10 juni 2015

  Apenstreken is geregisseerd door Johan Nijenhuis. Het scenario is van Maarten Lebens en Lars Boom.

 • Drie teams gesteund om filmplan internationaal te ontwikkelen

  8 juni 2015

  Voor het programma Talentontwikkeling in internationale context heeft het Filmfonds drie teams, bestaande uit een scenarist, regisseur en producent geselecteerd om hun project te ontwikkelen:

 • Aanvragen in en na de zomer

  8 juni 2015

  De zomerperiode is in aantocht. Bij aanvragen die vanaf heden worden ingediend dient u rekening te houden met een langere behandeltermijn. Tussen 20 juli en 8 augustus 2015 worden er geen projecten behandeld en vinden er geen betalingen plaats.

 • Bistro In Vitro

  8 juni 2015

  Next Nature Network en Submarine Channel lanceren Bistro In Vitro, een interactieve online documentaire over de toekomst van vlees met een futuristisch virtueel restaurant als belangrijkste platform. De site verkent de mogelijke impact van kweekvlees op onze eetcultuur en hoopt bij te dragen aan de discussie over de toekomst van vlees.

 • Culturele sector krijgt 18 miljoen extra

  8 juni 2015

  Met een extra investering van ruim 18 miljoen euro in de culturele sector geeft minister Bussemaker (Cultuur) kunstenaars en culturele instellingen meer ruimte voor innovatie, samenwerking en ontwikkeling van jonge talenten. Dat schrijft ze in haar brief Ruimte voor Cultuur met daarin de uitgangspunten voor het cultuurbeleid in de periode 2017-2020.

 • 61 t/m 70 van 712