Nieuws

Nieuws

 • Mifa 2015: oproep voor animatieproducenten en studio's

  24 april 2015

  Sinds er in Nederland naast korte, ook lange animatiefilms worden gemaakt, is de Nederlandse animatie in opkomst. Met de Production Incentive die vorig jaar van start ging, kan Nederland een serieuze coproductiepartner worden in de Europese animatie-industrie. Om dit kracht bij te zetten zijn het Nederlands Filmfonds en EYE International met een stand aanwezig op de internationale markt voor animatiefilm (Mifa, 17-19 juni 2015) tijdens het animatiefilmfestival van Annecy (15-20 juni 2015).

 • Twee Nederlands minoritaire speelfilms naar Cannes 2015

  22 april 2015

  De minoritair Nederlandse co-productie The Lobster van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos en de Nederlandse producent Lemming Film is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Film Festival. De film dingt mee naar de Gouden Palm op het film festival van Cannes (13-24 mei 2015). Tijdens de persconferentie van het festival werd bekend gemaakt dat de film daar zijn wereldpremière beleeft.

 • ATLANTIC.

  21 april 2015

  ATLANTIC. is geregisseerd door Jan-Willem van Ewijk. Het scenario is van Jan-Willem van Ewijk en Abdelhadi Samih.

 • Drie nieuwe Nederlandse speelfilms ondersteund

  20 april 2015

  De speelfilms Cobain van Nanouk Leopold, Porselein van Jenneke Boeijink en Marionette van Elbert van Strien worden door het Nederlands Filmfonds gesteund met een realiseringsbijdrage.

 • 6 projecten geselecteerd voor treatmentontwikkeling De Oversteek

  20 april 2015

  De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage van 8.500 euro in het kader van de negende editie van het project De Oversteek:

 • Eerste reeks Teledoc Campus vanaf zondag 19 april wekelijks op NPO3

  17 april 2015

  Teledoc Campus is een nieuw samenwerkingsproject van het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen de kans ervaring op te doen. Vanaf zondag 19 april is de eerste reeks wekelijks te zien op NPO 3.

 • Nederlands minoritaire speelfilm The Lobster in hoofdcompetitie Cannes

  16 april 2015

  De minoritair Nederlandse co-productie The Lobster van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos en de Nederlandse producent Lemming Film is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Film Festival. De film dingt mee naar de Gouden Palm op het film festival van Cannes (13-24 mei 2015). Tijdens de persconferentie van het festival vandaag werd bekend gemaakt dat de film daar zijn wereldpremière beleeft.

 • Telescooptoekenning voor Bankier van het Verzet

  15 april 2015

  In de jaarlijkse samenwerking Telescoop hebben NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds de speelfilm Bankier van het Verzet geselecteerd. Regisseur is Diederik van Rooijen, scenarist Marieke van der Pol en producent NL Film & TV. Het doel van Telescoop is om Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek mogelijk te maken met een gezamenlijke investering van 1,8 miljoen euro per film.

 • Nederlandse productie wint Emmy Award

  14 april 2015

  De Nederlandse interactieve documentaire Last Hijack, geproduceerd door Submarine Channel, won gisterenavond in Cannes een Emmy Award voor de beste online productie, in de categorie non-fictie. Last Hijack Interactive is een interactieve online documentaire, waarbij de kijker een kaping van een schip in Somalische wateren ervaart en kan navigeren tussen het perspectief van een Somalische kaper en de Engelse kapitein die gekidnapt werd.

 • Vijf projecten Nu of Nooit! Animatie in ontwikkeling

  8 april 2015

  Voor de vierde lichting Nu of Nooit!, die geheel in het teken staat van animatie, zijn 26 voorstellen ingezonden. Door een commissie van het Mediafonds en het Filmfonds zijn acht plannen geselecteerd. De betrokken omroepen – NTR, VPRO, AVROTROS en KRO-NCRV – kozen hieruit vijf plannen:

 • 61 t/m 70 van 677