Nieuws

Nieuws

 • Telescooptoekenning voor Bankier van het Verzet

  15 april 2015

  In de jaarlijkse samenwerking Telescoop hebben NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds de speelfilm Bankier van het Verzet geselecteerd. Regisseur is Diederik van Rooijen, scenarist Marieke van der Pol en producent NL Film & TV. Het doel van Telescoop is om Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek mogelijk te maken met een gezamenlijke investering van 1,8 miljoen euro per film.

 • Nederlandse productie wint Emmy Award

  14 april 2015

  De Nederlandse interactieve documentaire Last Hijack, geproduceerd door Submarine Channel, won gisterenavond in Cannes een Emmy Award voor de beste online productie, in de categorie non-fictie. Last Hijack Interactive is een interactieve online documentaire, waarbij de kijker een kaping van een schip in Somalische wateren ervaart en kan navigeren tussen het perspectief van een Somalische kaper en de Engelse kapitein die gekidnapt werd.

 • Vijf projecten Nu of Nooit! Animatie in ontwikkeling

  8 april 2015

  Voor de vierde lichting Nu of Nooit!, die geheel in het teken staat van animatie, zijn 26 voorstellen ingezonden. Door een commissie van het Mediafonds en het Filmfonds zijn acht plannen geselecteerd. De betrokken omroepen – NTR, VPRO, AVROTROS en KRO-NCRV – kozen hieruit vijf plannen:

 • Gouden Film voor Bloed, Zweet & Tranen

  7 april 2015

  De acteur Matheu Hinzen die de vertolking doet van de jonge André Hazes en regisseur Diederick Koopal (DE MARATHON) zijn vandaag verrast in bioscoop JT Hilversum met de Gouden Film voor BLOED, ZWEET & TRANEN. Meer dan 100.000 bezoekers hebben BLOED, ZWEET & TRANEN van regisseur Diederick Koopal in de bioscoop gezien. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De Gouden Pen, een initiatief van Netwerk Scenarioschrijvers, is uitgereikt aan Frank Ketelaar die het scenario voor zijn rekening nam.

 • Oproep Teledoc Campus 2015 – uiterste indiendatum 1 mei 2015

  3 april 2015

  Het Nederlands Filmfonds, de NPO en CoBO en maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een nieuw samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus.

 • Schrijf u in voor het Power Producers Panel Nederland - Zuid-Korea

  30 maart 2015

  Ondersteund door het Nederlands Filmfonds organiseert CinemAsia Film Festival het Power Producers Panel. Vier vooraanstaande producenten uit Nederland en Zuid-Korea praten over hun ervaringen als filmmakers uit beide landen, delen hun successen en uitdagingen van coproduceren en onthullen hun aankomende titels.

 • Kortingscode accreditatie Marché du Film

  30 maart 2015

  Van woensdag 13 tot en met zondag 24 mei vindt de 68e editie van het Cannes International Film Festival plaats. De Marché du Film vindt van 13 t/m 22 mei plaats. Het Filmfonds is met EYE Film Instituut Nederland en Filmproducenten Nederland aanwezig op de Marché du Film in de Dutch Pavilion in het Village International aan de Croissette.

 • Feature Expanded

  30 maart 2015

  HOME en Lo schermo dell’arte Film Festival presenteren Feature Expanded, een nieuw en intensief trainingsprogramma voor beeldend kunstenaars die hun eerste speelfilm willen ontwikkelen.

 • Bridging the Dragon

  30 maart 2015

  Het Lab programma van Bridging the Dragon selecteert vijf Europese en vijf Chinese filmprojecten die geschikt zijn voor coproductie of een duidelijke link hebben met een samenwerking tussen China en Europa.

 • Nederlandse Documentaires geselecteerd voor Hot Docs 2015

  30 maart 2015

  Maar liefst vijf Nederlandse documentaires zijn geselecteerd voor de aanstaande editie van het prestigieuze internationale documentaire filmfestival Hot Docs in Toronto (Canada), dat plaatsvindt van 23 april tot en met 3 mei.

 • 101 t/m 110 van 710