Nieuws

Nieuws

 • Uitnodiging: workshop Duurzaam Produceren (19 maart)

  4 maart 2015

  Filmprofessionals zijn op donderdag 19 maart van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop ‘Duurzaam Produceren in de Praktijk’, georganiseerd door Sustainability Manager Els Rientjes. Samen met ervaren green filmmakers en experts op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken kijken we naar de praktijk van duurzaam produceren. Met concrete voorbeelden en kennisuitwisseling op het gebied van duurzaamheid en de toepassingen ervan op de filmset.

 • Go Short Industry Day

  4 maart 2015

  Op vrijdag 10 april vindt tijdens het International Short Film Festival Nijmegen de Go Short Industry Day plaats. Deze dag is georganiseerd in samenwerking met het Filmfonds. Een inspirerend en praktisch programma voor Nederlandse en internationale filmmakers, producenten, distributeurs en kopers.

 • Oproep aanvragen Talentontwikkeling in Internationale Context

  27 februari 2015

  In 2015 zet het Fonds het in 2014 geïntroduceerde programma Talentontwikkeling in Internationale Context voort. Ook dit jaar kunnen drie teams, bestaande uit een scenarist, regisseur en producent, met een bijdrage van het Fonds een project ontwikkelen voor de internationale markt.

 • Open oproep van The Art of Impact live

  24 februari 2015

  Vandaag is de open oproep van The Art of Impact van start gegaan. Het programma voor kunstprojecten met grote maatschappelijke impact roept beeldend kunstenaars, schrijvers en dichters, podiumkunstenaars, filmmakers, bemiddelaars, instellingen en opdrachtgevers binnen én buiten de culturele sector op om vanaf nu voorstellen in te dienen die de relatie tussen kunst en maatschappij verkennen, versterken en beter zichtbaar maken.

 • Tussen 10 en 12

  23 februari 2015

  Tussen 10 en 12 is geschreven en geregisseerd door Peter Hoogendoorn.

 • Platina Film voor Michiel de Ruyter

  23 februari 2015

  Sinds de release op 29 januari zagen al ruim 400.000 bezoekers de epische avonturenfilm MICHIEL DE RUYTER in de bioscoop. Vandaag werden acteurs Frank en Isa Lammers verrast met de Platina Film. In de Admiraliteitskamer van Het Scheepvaartmuseum ontvingen de acteurs, ook in aanwezigheid van gedelegeerd producent Bernard Tulp, namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds de Platina Film. De film staat stevig verankerd op de tweede plaats in de lijst van best bezochte bioscoopfilms en is in meer dan 120 Nederlandse bioscopen te zien met twee leeftijdsversies, 12 jaar en 16 jaar en ouder.

 • Stand By Your President

  20 februari 2015

  Stand By Your President is een documentaire van Ineke Smits.

 • Sergio Herman, FUCKING PERFECT

  17 februari 2015

  Sergio Herman, FUCKING PERFECT is een documentaire van Willemiek Kluijfhout.

 • Boy 7

  17 februari 2015

  Boy 7 is geregisseerd door Lourens Blok. Het scenario is van Marco van Geffen en Philip Delmaar.

 • Bloed, Zweet & Tranen

  17 februari 2015

  Bloed, Zweet & Tranen is geregisseerd door Diederick Koopal. Het scenario is van Frank Ketelaar.

 • 101 t/m 110 van 677