Nieuws

Nieuws

 • Nieuwe editie One Night Stand van start

  12 maart 2015

  De elfde editie van One Night Stand is van start gegaan. Een nieuwe reeks eigentijdse films gemaakt door talentvolle regisseurs en scenarioschrijvers. Het thema van deze editie is: ‘Liefde, lust & leugens’. In totaal zijn er 68 voorstellen ingediend. Twaalf daarvan zijn geselecteerd om verder te ontwikkelen. Hieruit worden eind 2015 zes scenario’s geselecteerd voor realiseringssubsidie. Deze films worden uitgezonden op televisie, gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival en krijgen mogelijk een bioscooproulatie.

 • Jaarverslag Filmfonds 2014

  12 maart 2015

  Voor het Fonds en de Nederlandse filmsector was 2014 een enerverend jaar. Het marktaandeel voor de Nederlandse film bedroeg voor het tweede achtereenvolgende jaar ruim 20% en internationaal vielen Nederlandse artistieke films, documentaires, animatiefilms en kinder- en jeugdfilms op tijdens toonaangevende festivals als het Rotterdamse IFFR, de Berlinale, TIFF Kids, het Locarno International Film Festival, Venetië, Toronto en IDFA. Lucia de B. van Paula van der Oest eindigde bij de laatste negen speelfilms die meedongen naar de Oscar voor beste buitenlandse film en de Ultrakort A Single Life sleepte begin 2015 een Oscarnominatie in de wacht.

 • Gouden Film voor Jack bestelt een broertje

  9 maart 2015

  Jack bestelt een broertje heeft de Gouden Film status behaald. Ruim 100.000 bezoekers hebben de film in de bioscoop gezien. De film is een idee van en geregisseerd door Anne de Clercq. Het scenario is tevens geschreven door Anne de Clercq in samenwerking met Anne Barnhoorn, zij ontvangen beiden voor het behalen van deze status de Gouden Pen van Netwerk Scenarioschrijvers. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

 • Twee nieuwe Nederlandse speelfilms ondersteund

  4 maart 2015

  De speelfilms Heinz en Toen mijn Vader een Struik werd krijgen een realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds. Beide verhalen zijn gebaseerd op bestaand werk.

 • Save the date: seminar vormgeving animatiefeatures (20 maart)

  4 maart 2015

  Voor art directors, concept artists, designers, regisseurs en producenten die meer willen weten over de vormgeving van lange animatiefilm.

 • Uitnodiging: workshop Duurzaam Produceren (19 maart)

  4 maart 2015

  Filmprofessionals zijn op donderdag 19 maart van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop ‘Duurzaam Produceren in de Praktijk’, georganiseerd door Sustainability Manager Els Rientjes. Samen met ervaren green filmmakers en experts op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken kijken we naar de praktijk van duurzaam produceren. Met concrete voorbeelden en kennisuitwisseling op het gebied van duurzaamheid en de toepassingen ervan op de filmset.

 • Go Short Industry Day

  4 maart 2015

  Op vrijdag 10 april vindt tijdens het International Short Film Festival Nijmegen de Go Short Industry Day plaats. Deze dag is georganiseerd in samenwerking met het Filmfonds. Een inspirerend en praktisch programma voor Nederlandse en internationale filmmakers, producenten, distributeurs en kopers.

 • Oproep aanvragen Talentontwikkeling in Internationale Context

  27 februari 2015

  In 2015 zet het Fonds het in 2014 geïntroduceerde programma Talentontwikkeling in Internationale Context voort. Ook dit jaar kunnen drie teams, bestaande uit een scenarist, regisseur en producent, met een bijdrage van het Fonds een project ontwikkelen voor de internationale markt.

 • Open oproep van The Art of Impact live

  24 februari 2015

  Vandaag is de open oproep van The Art of Impact van start gegaan. Het programma voor kunstprojecten met grote maatschappelijke impact roept beeldend kunstenaars, schrijvers en dichters, podiumkunstenaars, filmmakers, bemiddelaars, instellingen en opdrachtgevers binnen én buiten de culturele sector op om vanaf nu voorstellen in te dienen die de relatie tussen kunst en maatschappij verkennen, versterken en beter zichtbaar maken.

 • Tussen 10 en 12

  23 februari 2015

  Tussen 10 en 12 is geschreven en geregisseerd door Peter Hoogendoorn.

 • 101 t/m 110 van 682